På tur til Bakken


Når skoleferien starter, skifter Indvandrer Kvindecentret til sommerprogrammet med aktiviteter for børn og voksne. Tag med på tur til bakken en regnfuld tirsdag midt i sommerferien.


Bakken, juli 2016

Bakken, juli 2016Når 150 kvinder og børn fra Indvandrer Kvindecentret skal på sommerudflugt, er der mennesker over alt og mange glade og forventningsfulde ansigter. Så snart de frivillige har fået instrukser om dagens opgaver, råber projektleder, Sarah Packness:
”Så tager vi til Bakken. Vi går hen til busserne,” siger hun og fører an hele vejen ned gennem gaden.
Mange af børnene er i deres fineste tøj, og kvinderne slæber på store tasker og vogne med mad, tæpper og regntøj. Umiddelbart virker det kaotisk, men der er styr på tropperne. Kort efter kører to fyldte dobbeltdækkerbusser ud fra Nørrebro med kurs mod en dag på Bakken i Klampenborg.

Stort behov for sommertilbud
Udflugterne til Bakken og Bonbon Land er nogle af højdepunkterne i det sommerprogram, der blev indført for snart syv siden. Mange familier har et stramt budget, hvor der ikke er plads til rejser i sommerferien. Alternativet er at blive hjemme, og så bliver skoleferien meget lang.
”Børnene fortalte om at komme tilbage til skolen og den obligatoriske runde, hvor hele klassen fortæller, hvad de har lavet i skoleferien, og så havde de ikke så meget at fortælle. Vi lavede sommerprogrammet så børnene kunne få nogle gode oplevelser, og noget de kunne glæde sig til og fortælle om,” fortæller Sarah Packness, der bl.a. er ansvarig for centrets sommerprogram.

2016-07-12 15.45.28

Der var også tid til en is.

Fri adgang til forlystelser og hygge

“Skal vi prøve spøgelsestoget”, råber en af de frivillige og børnene løber i forvejen.
Både børn, kvinder personale og frivillige pisker rundt mellem alle forlystelserne på bakken. Nogle skriger af fryd i Tornadoen eller i rutsjebanen, mens andre mest hygger sig og snakker med hinanden. Nogle af børnene har glædet sig længe.
”Min søn var også med sidste år, og har ventet hele året på den her tur. Han oplever mange nye ting, har det sjovt og leger med de andre børn,” fortæller en af kvinderne.

Samvær og samarbejde
 For mødrene er ferieaktiviteterne også en god mulighed for at skabe netværk, møde andre kvinder og hjælpe hinanden.
”En alenemor med seks børn har sjældent overskud til at tage alene på bakken. Hverken økonomisk eller rent praktisk. Her hjælper alle hinanden, og det gør det hele meget nemmere,” fortæller Sarah Packness.Kvinderne sætter pris på den praktiske hjælp, og så er det hyggeligt og sjovt, at være så mange af sted på tur sammen.
”Det er godt, at børnene kan lege sammen, og at der er frivillige med, som kan hjælpe os med børnene,” siger Amina, der selv har 5 børn med på Bakken, og en del at se til.
Lul har også fem børn med i dag. Hun og børnene er meget glade for muligheden for at komme med på tur.
”Ferien er meget lang, og det er svært, at finde på noget, vi skal lave. Børnene spørger hver dag, hvad vi skal lave, og så er det dejligt, at kunne sige vi skal på tur med Indvandrer Kvindecentret,”

Sidst på dagen tager de frivillige, personalet og nogle af kvinderne toget hjem til København. Andre bliver til Bakken lukker for at få så meget som muligt ud af dagen – og turpasset.


DSC01722

Klar til racerbanen

Der er noget om snakken. Der sker meget på Bakken.

Der er noget om snakken. Der sker meget på Bakken.