Foto: Stephen Freiheit

Julen er fællesskabets tid.

Julen fylder meget i Indvandrer Kvindecentret. Rigtig meget. Vi tager til julemarked, vi pynter op med flettede julehjerter og snefnug, tænder juletræ, synger julesange og spiser julemad. Den helt traditionelle med and, rødkålssalat og ris a la mande. Og mens vores maver bliver fyldt, så bliver vores fingre mere og mere klistrede af fed, hjemmelavet konfekt.
Vi fejrer jul ligesom vi også fejrer Eid med verdens mad,  søde desserter, og vores helt egen Eid-banko tradition.

I Indvandrer Kvindecentret ønsker vi  hinanden glædelig jul, Eid Mubarak og giver hinanden et ekstra kram uden at skelne til, hvor vi kommer fra eller hvilken religion – om nogen – vi bekender os til.  I Indvandrer Kvindecentret handler julen og alle andre højtider nemlig allermest om fællesskab. Og det er der brug for.  For selv om julestemningen er høj, bliver den også konstant udfordret af en regering, der fører en politik med 225-timers regler, integrationsydelser og stramninger på kontanthjælpsområdet. En politik der gør fremtiden urimelig usikker for langt de fleste af de kvinder, der kommer i Indvandrer Kvindecentret.

Bekymringen for fremtiden mærker vi med al tydelighed. I vores individuelle rådgivning, hvor der er booket tider til langt ind i det nye år, og også i vores kollektive rådgivninger, hvor kvinder stuver sig sammen i centrets fællesrum, for at forstå, hvilke konsekvenser kontanthjælpsloftet har for dem – og deres familier. Frygten for at blive ramt på det allermest essentielle er udtalt. Og reel. For de job, der skal sikre, at familierne ikke bliver skåret i ydelser, er simpelthen ikke til at få for mange af centrets kvinder.

Derfor er det så vigtigt, at vi husker på at værne om fællesskabet. At vi støtter hinanden der, hvor behovet er størst og hvor vi kan gøre en forskel. Også når julepynten er taget ned. Det vil vi I indvandrer Kvindecentret fortsætte med i det nye år, der kommer. Vi håber I vil være med.

Rigtig glædelig jul!