Kommentar af Mirka Mozer:

 Foto: Stephen Freiheit


Foto: Stephen Freiheit

De sidste uger har Danmark set verden banke på døren. Mænd, kvinder og børn, der flygter fra krig, død og ødelæggelse. Mennesker der rækker ud efter vores hjælp og sætter livet på spil for at komme frem.
Heldigvis er der også mange danskere, der gerne vil hjælpe. Vi har set danskere fylde poser med varmt tøj, stå klar med mad og drikke eller starte bilen for at hjælpe flygtninge videre. Vi har også samlet mange millioner både ved private indsamlinger og ved TV stationernes store fællesindsamling sidste søndag. Midt i alt det forfærdelige, har vi vist verden, at danskerne også er et folk, der byder inden for og velkommen.

Mulighed for at hjælpe
I Indvandrer Kvindecenteret er der mange muligheder for at hjælpe. Gennem mere end 30 år har vi budt kvinder og deres familier fra alle verdenshjørner velkommen. Sammen med dem har vi bygget bro til Danmark og til forståelse af det danske samfund og til hinanden. Vi er også blevet klogere på hinanden. Vi har fundet ud af, at forskellene ikke er så store. At drømmene for fremtiden er de samme ligegyldigt, hvor vi kommer fra. Vi ønsker at leve i fred, vi ønsker at bidrage og vi ønsker, at vores børn kan vokse op i sikkerhed, gå i skole og få muligheden for at skabe det liv, de drømmer om.

Indvandrer Kvindecenteret gør en forskel. Det gør vi, takket være de mange frivillige, som året igennem vælger at investere tid, engagement og evner hos os.  Der er frivillige, der hjælper børnene med lektier eller kvinderne med at bruge computeren eller skrive en ansøgning. Vi har frivillige, der er mentorer for kvinder, drenge eller piger. Frivillige, der tilbyder juridisk og sundhedsfaglig rådgivning og frivillige, der tilbyder en ekstra hånd, når vi har brug for det.
På den måde spejler Indvandrer Kvindecentret det Danmark, som vi kan være allermest stolte af. Et Danmark, der ikke lader stå til, men udviser venlighed, empati og handling. Så velkommen til Danmark. Og velkommen til Indvandrer Kvindecentret.

Kunne du tænke dig at blive frivillig eller høre mere om vores indsatser, er du velkommen til at kontakte projektleder for netværks- og frivillighedsaktiviteter Sarah Packness sp@i-kc.dk